Mauser Mafia 2022

Društvo Ostrostrelcev Slovenije, vabi člane strelskih zvez v Sloveniji na strelsko tekmovanje
MAUSER MAFIA 2022 
ki bo na strelišču Žančani pri Slovenj Gradcu v soboto 28.5.2022 z začetkom ob 10. uri.

Tekmovalne discipline:
• Zgodovinska puška 100m, 5+15 strelov
Vojaška Puška VK, odprti merki, 100m leže. Tarča R35
Nasloni: spredaj open, zadaj roka, prazna, brez rokavice. 
Kalibri: vsi kalibri s centralnim vžigom.

Zgodovinska puška 300m, 5+15 strelov
Vojaška Puška VK, odprti merki, 300m leže. Tarča R100
Nasloni: spredaj open, zadaj roka, prazna, brez rokavice. 
Kalibri: vsi kalibri s centralnim vžigom.

• Zgodovinska puška, kombinacija 100m + 300m

Organizacija tekmovanja:
Tekmovanje bo potekalo v okviru drugega kroga tekmovanja Pokal VUTE 2022 in Slovenske ostrostrelske lige Optics Trade 2022.

Tekmovalni pogoji:
Pravico do nastopa imajo vsi strelci, ki so državljani Republike Slovenije, so člani ene izmed strelskih zvez v RS, posedujejo orožno listino, ki strelcu omogoča samostojno uporabo strelišča in imajo orožje, ki ustreza tehničnim kriterijem tekmovalnih disciplin. Na tekmovanju lahko s posebnim povabilom natopijo tudi strelci, ki niso državljani RS. Dovoljene so vse originalne vojaške puške, repetirne in polavtomatske, izdelane pred letom 1991, z odprtimi merki. Dovoljen je originalen peep-site s palično muho. Diopterski merek ni dovoljen. Naslon spredaj je dovoljen, naslon zadaj ni dovoljen. Puška se ne sme dotikati tal, strelec kopito lahko podpira z roko, brez rokavice, v kateri ne sme držati predmetov. Strelski položaj tipa Creedmoor je dovoljen.

Organizator bo poskrbel za video nadzor zadetkov na razdalji 300m.

Rezultati:
Vsak strelec ima na vsaki razdalji na razpolago eno tarčo, v katero mora v času 25 minut izstreliti največ 20 strelov. Za rezultat šteje 15 najboljših strelov. V kolikor strelec v tarčo izstreli več kot 20 strelov, se najprej odšteje ustrezno število najboljših strelov.

Ocenjevanje tarč in objava začasnih rezultatov se vrši sproti. V kolikor strelec po preteku 30 minut od objave, na začasne rezultate nima pripomb, vsi objavljeni rezultati postanejo uradni. Vsi uradni rezultati so dokončni, pritožbe na objavljene uradne rezultate pa niso več možne.

Prijave:
Prijavnina znaša 10€ za disciplino na razdalji 100m in 15€ za disciplino na razdalji 300m. Prijavnina, ki krije del stroškov organizacije tekmovanja, se nakaže na TRR Društva ostrostrelcev Slovenije, Rudniška ulica 2, Kamnik 
SI56 0400 0027 6383 884, namen nakazila: kotizacija, koda namena: COST. V izogib nepotrebnim nejasnostim, naprošamo strelce, da ob prijavi predložijo potrdilo o plačilu stroškov kotizacije. Prijave na priloženi prijavnici pošljite na e-naslov info@hot-range.com do četrtka 26.5.2022 do 16. ure. Prijave neposredno na strelišču bodo možne, vendar le v kasnejših terminih.

Priznanja:
Prvi trije strelci po rezultatih, v vsaki od disciplin prejmejo medalje, zmagovalec kombinacije pa prejme pokal.

Vse informacije v zvezi s tekmovanjem dobite na telefonih 041 290 850 (Miran) in 041 787 557 (Jurij).

V imenu Društva Ostrostrelcev Slovenije vljudno vabljeni.

Miran Šmarčan
Vodja tekmovanja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja